Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες,
Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην περιοχή μας με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δημιουργούν νέες δυνατότητες αλλά και νέα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Το γενικότερο πολιτικό σκηνικό όσο και το αυτοδιοικητικό τοπίο, επιβάλλουν να αναζητήσουμε και να κτίσουμε νέες συλλογικότητες.
Η πρωτοβουλία για την ίδρυση «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών» είναι μια πρωτοβουλία για να περάσουμε στην εποχή των συγκροτημένων κοινωνικών πρωτοβουλιών, στη γνήσια εποχή των πολιτών.
Επιδιώκουμε να κλείσει ο κύκλος με τους μεσσίες οι οποίοι επιβάλλονται από τους κομματικούς μηχανισμούς για να εγκλωβίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίζεται και να λειτουργεί με τις αρχές της δημοκρατίας, της συλλογικότητας, του σεβασμού της διαφορετικότητας των κοινωνιών, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της εξυπηρέτησης των αναγκών του δημότη και προπάντων με την αρχή της διαφάνειας.
Καθώς ο νέος δήμος μεγάλωσε με τον «Καλλικράτη», μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Γιαυτό απαιτείται κάτι άλλο, κάτι καινούργιο, ελπιδοφόρο και δημιουργικό.
Η πρόκληση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ μας αφορά όλους.
Αφορά την συμπαράταξη των υγιών αυτοδιοικητικών κυττάρων της κοινωνίας, των εθελοντικών ομάδων, των ενώσεων πολιτών, αλλά και των ανεξάρτητων φωνών της κοινωνίας μας.
Πιστεύουμε ότι η συλλογικότητα έχει μεγαλύτερη δύναμη από τους μηχανισμούς.
Ενωμένοι σε ένα πλαίσιο αρχών, θέσεων και προτάσεων, οφείλουμε να χαράξουμε τη νέα πορεία. Μια πορεία που θα βγάλει την περιοχή από την υπανάπτυξη, τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση.
Γιαυτό
Απαιτούμε καλύτερες υπηρεσίες για όλους τους δημότες και θα τις έχουμε.
Απαιτούμε ποιότητα στην καθημερινή ζωή όλων των δημοτών και θα την έχουμε.
Απαιτούμε ολοκληρωμένες υποδομές σ όλη την επικράτεια του δήμου και θα τις έχουμε.
Απαιτούμε ασφαλές και αξιοπρεπές οδικό δίκτυο που να συνδέει τις δημοτικές ενότητες με την έδρα του δήμου και θα το έχουμε.
Απαιτούμε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον και θα το έχουμε.
Απαιτούμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή μας και θα τις έχουμε.
Απαιτούμε διαφάνεια στη διαχείριση του δήμου και θα την έχουμε.
Απαιτούμε σεβασμό των αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών και θα τον έχουμε.
Οι δύο λίμνες (Πολυφύτου και Ιλαρίωνα), τα δυο βουνά μας (Πιέρια και Καμβούνια) είναι ευλογία για την περιοχή μας και μας δίνουν τα πλεονεκτήματα για να στηρίξουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής μας. Δεν πρέπει η περιοχή μας να πληρώσει ξανά τα λάθη του παρελθόντος που φέρνουν μόνο βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη και τις επιπτώσεις τις πληρώνει για πολλά χρόνια η περιοχή (όπως ορυχεία ΜΑΒΕ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ).
Η ανάπτυξη οφείλει να στηρίζεται σε αυστηρά κριτήρια, με παρεμβάσεις που θα προωθούν τη δημιουργική παραγωγή, χωρίς να καταστρέφουν ότι υπάρχει στη φύση και στο περιβάλλον. Η προγραμματισμένη, σχεδιασμένη, οργανωμένη ανάπτυξη είναι αναγκαία και απαραίτητη και σε αυτό μπορούμε και πρέπει να συμπράξουμε όλοι. Θα σταθούμε σθεναρά, πεισματικά απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα προκειμένου να μην καταστραφεί η περιοχή μας. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τρόπους ανάπτυξης που βάζουν φρένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, καταστρέφουν το περιβάλλον και περιορίζουν τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας.
Βασικός και κύριος στόχος μας είναι η κάθε περιοχή να κρατήσει τα βασικά τοπικά χαρακτηριστικά (πολιτιστικά, πολιτισμικά, αναπτυξιακά) και την αυτονομία της και να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν με το πρόγραμμα «Καποδίστριας».
Εμείς που αποτελούμε τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, ως υπεύθυνοι πολίτες, με διάθεση κι ενδιαφέρον για προσφορά και δημιουργία, αναζητούμε μια διαδικασία έκφρασης του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας μας για τα κοινά και για την ανάπτυξη, μιας δραστηριότητας και μιας πρωτοβουλίας που θα προσδιορίσει και θα καθορίσει ιστορικά το μέλλον της περιοχής μας.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που αγαπούν και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου, που έχουν ενδιαφέρον για δημιουργική συμμετοχή, σε ένα κοινό μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης και δημιουργίας, για να διαμορφώσουμε έναν πιο όμορφο, πιο πλούσιο, πιο ανεπτυγμένο, πιο πολιτισμένο και πιο ανθρώπινο τόπο.
Οφείλουμε να κάνουμε το δήμο μας καλύτερο και αυτό το χρωστάμε στα παιδιά μας. Αυτό είναι το χρέος όλων μας.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας σου!
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος