Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΙΣΜΑΤΑ - ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

Η γεω-ανθρωπολογική ενότητα που περιλαμβάνει το σημερινό «Καλλικρατικό Δήμο Σερβίων – Βελβεντού ακόμα και επί οθωμανισμού έτρεφε πολλαπλάσιο πληθυσμό. Η σημερινή ανθρωπο-οικονομία και συρρίκνωση του δήμου μας (πλην εξαιρέσεων) οφείλεται κυρίως στο υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο ανάπτυξης και την Αθηναϊκή δομή της εξουσίας και της οικονομίας.
Η νέα «καρικατούρα» που ονομάστηκε σχέδιο «Καλλικράτης» έρχεται να συμπληρώσει τις συρραπτικές ανεπάρκειες του προηγούμενου σχεδίου «Καποδίστριας».
Μια από τις παθογένειες της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι και η συγκεντρωτική – αρχηγική δομή των κομμάτων. Είναι αυτή που μας οδήγησε στη σήψη και τη διαφθορά της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό σε απόγνωση. Τα αθηναϊκά κόμματα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Έτσι οδηγήθηκε ο λαός στην αποχή από τις κοινωνικές διεργασίες.
Τα «κοινά των Ελλήνων» καταλήφθηκαν από τους κομματικούς τοποτηρητές- αρεστούς των κυβερνώντων κομμάτων, για να μην αμφισβητούν την κεντρική εξουσία τους. Οι γραφειοκράτες των Αθηνών με το «μακρύ τους χέρι» ορίζουν τους κομματικούς «αιρετούς εκλεκτούς» και καταδυναστεύουν τις τοπικές κοινωνίες και τις οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Οι Τοπικές Κοινωνίες ασφυκτιούν από τους ανεπαρκείς που «χρίζουν» κάθε φορά πριν τις εκλογές τους «πρώην», πρώην βουλευτές, πρώην πολιτευτές, πρώην δημάρχους, πρώην νομάρχες. Τα χρίσματα, ο κομματισμός δεν μπορούν να φέρουν το νέο που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος μας. Βαρεθήκαμε με τους «πρώην» θέλουμε τους ΝΥΝ. Τους νυν νέους που έχουν προοπτική ζωής, δημιουργίας και χαρά για την πολιτική.
Γιατί άραγε κάποιοι συμπολίτες μας επιδιώκουν τα «χρίσματα» από αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια; δηλαδή τους «άχρηστους»;
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Σερβίων – Βελβεντού κάνει έκκληση σ΄όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και τους καλεί να μη δώσουν «χρίσματα – στήριξη» στους προαναφερθέντες «πρώην», ας αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να βρουν το δρόμο τους. Ο δρόμος των κομμάτων είναι γνωστός σε όλους πλέον.
Αν πραγματικά έχει μείνει έστω και ίχνος αξιοπρέπειας στα δυο κόμματα που έχουν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, ας αφήσουν να αναπνεύσουμε, να επιλέξουμε μόνοι μας τις τοπικές ηγεσίες μας. Το γενικότερο πολιτικό σκηνικό όσο και το αυτοδιοικητικό τοπίο, επιβάλλουν να αναζητήσουμε και να κτίσουμε νέες συλλογικότητες.
Η πρωτοβουλία για την ίδρυση «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών» είναι μια πρωτοβουλία για να περάσουμε στην εποχή των συγκροτημένων κοινωνικών πρωτοβουλιών, στη γνήσια εποχή των πολιτών.
Τι φοβούνται άραγε;
Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε. Στο νέο κύκλο που αρχίζει τώρα, όσοι απέτυχαν στον προηγούμενο, δεν μπορούν να είναι τιμητές για το αύριο.
Επιδιώκουμε να κλείσει ο κύκλος με τους μεσσίες οι οποίοι επιβάλλονται από τους κομματικούς μηχανισμούς για να εγκλωβίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Οι τοπικές κοινωνίες μέσα από πλατειά δημοκρατικές διαδικασίες θα δείξουν το νέο δρόμο και για τους δήμους και για τη χώρα.
Με την κινηματική αυτή διαδικασία θα επιλέξουμε τους ανθρώπους που δεν θα είναι τα εξαρτήματα του κεντρικού κράτους, των κομμάτων, των υπουργών, των βουλευτών. Πιστεύουμε ότι τα κόμματα πρέπει να είναι «ναοί της δημοκρατίας», αλλιώς είναι μιζο-κόμματα. Ως Δημοτική Κίνηση Πολιτών σεβόμαστε τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων. Όμως, δεν θέλουμε να απαξιώνεται στη συνείδηση του πολίτη η πολιτική. Δεν θέλουμε να απαξιώνονται τα κόμματα, ως μηχανισμοί χειραγώγησης της κοινωνίας.
Δημοκρατία ζητάμε, όχι χρήματα.
Μήπως και αυτό δεν επιτρέπεται από το μνημόνιο και το ΔΝΤ;
Κάνουμε έκκληση στους οπαδούς όλων των κομμάτων να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας για ένα κίνημα πραγματικά Αυτοδιοικητικό και Ακηδεμόνευτο.

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο επαφής: 6957627222
e-mail: dianouleusi@gmail.com
Διεύθυνση site: http://dimotiki-diavouleusi.blogspot.com/

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας σου!
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος